Gamer

Öreg, régi laptopod van? Az még nem jelenti azt, hogy ne játszhatnál vele

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.26 | 16:13

Nem vagy profi gamer, és a laptopod sem a legjobb videókártyával, legnagyobb memóriával és tárhellyel rendelkezik? Attól még tudsz játszani vele.

Ha nem speciális, nagy gépigényű, intenzív grafikával ellátott játékokat szeretnél tolni a laptopodon, akkor ma már rengeteg lehetőség közül választhatsz. Egyébként ha nincs egy nagyon erős hardverrel bíró laptopod, nem is érdemes olyan AAA (nagy költségvetésű) játékokkal próbálkoznod. Az egy más liga.

Jó, de akkor mivel játszhatok?

Nagyon egyszerű. Olyan játékok között kell keresgélned, amelyek már jó pár évvel ezelőtti megjelentek – még jóval a laptopod kiadása előtt. Hogy csak egy példát mondjunk: Spec Ops: The Line nevű 2012-es játék például egész jól megy egy idősebb hordozható gépen.

Vagy ott van például a Rocksteady Studios első néhány Batman játéka, amelyekkel órákig el lehet ütni az időt.


Aztán ott vannak még az indie játékok külön univerzuma: itt rengeteg olyan játék közül választhatunk, amelyek lényegesen alacsonyabb hardverkövetelményekkel rendelkeznek, mint a legfrissebb, nagy nevű stúdióknál készült játékok. Akár akción, kaland, stratégia vagy versenyzős játékot keresünk, egész biztosan olcsóbban találhatunk magunknak teljesen vállalható játékot.

Aztán itt vannak a Steam saját játékajánlásai, itt is nagyon sok frankó programot találhatunk, ez pedig maga az aranybánya. A PC Gamer nemrég összegyűjtötte azokat a játékokat, amik biztosan futnak minden gépen, de ha még messzebbre akarunk visszamenni az időben, akkor nagyon ajánlott felkeresni a Good Old Games oldalát is – az Itch.io honlapján pedig a minimál, kis költségvetésű játékok mennyországában érezhetjük magunkat.

Ajánlunk három régebbi játékot, amelyek tényleg nem igényelnek nagyon nagy hardver atomerőművet.

Left 4 Dead 2

A Steamen is egész jó áron beszerezhető fps-akciójáték a Valve fejlesztésében. Talán nem kell bemutatni a zombi-világvége idején játszódó, díjnyertes lövöldözős ügyet.

Grim Fandango

A sok gamer örök kedvencének számító klasszikus eredetileg 1998-ban, a LucasArts gondozásában jelent meg, nemrég pedig újramaszterelték – ezzel is el lehet lenni hosszú órákon át.

Hidden & Dangerous 2

A második világháborús akciójáték folytatását is nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki kedveli a taktikára épülő játékokat, és szeret nácikra lövöldözni. Ez a játék egész biztosan menni fog a régi, öreg laptopodon is, és még élvezni is fogod.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló