Gamer

Ha a Civilizationről van szó, Zuckerberg is csak egy átalgos rajongó

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.22 | 14:24

"Ez a játék az egyik ok, ami miatt mérnök lettem" - írta a Facebook alapítója a játék legújabb részének telepítése közben. Azóta a reneszánsz kornál tart.

Mark Zuckerberg milliomosként és a Facebook vezetőjeként sokban különbözik az átlag geektől. Ma viszont azt csinálja, amit rajongók tízezrei: feltelepíti a Civilization sorozat legújabb, hatodik részét és megpróbálja visszaverni a barbárokat, békét kötni a szomszédos népekkel és felépíteni a világ hét csodáját. Szóval játszik.

Öreg játék nem vén játék

A Civilization egyike annak a maroknyi játéknak, amit a személyi számítógépek elterjedése alatt, az internet előtt találtak ki, és a mai napig léteznek. Az első 1991-es Civilization óta további hat verzió, számos kiegészítő és eszméletlen mennyiségű klón jött ki.

Még lenyűgözőbb talán, hogy az 1984-es űrhajós, kalózos, kereskedős, felfedezős Elite-ből, amit 1984-ben adott ki két huszonéves brit srác, a mai napig érkeznek új verziók. A cég jócskán megnőtt azóta, a fő terméke azonban továbbra is az űrfelfedezős játék, közel tökéletesre csiszolták mára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló