Gamer

Veszélyben a Star Wars-játékok: sztrájk miatt áll le a videojáték-ipar

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.22 | 16:37
  • trendindex: 3

Igazságosabb bérezést akarnak, és az sem ártana, ha emberszámba vennék őket. Amíg ezek nem teljesülnek nem lesz új Batman, de Disney-játékok sem.

A Halo elképzelhetetlen Cortana hangja nélkül, a Firewatchot a színészek tették zseniálissá, a Call of Duty sztorijaihoz pedig nagyágyúkat is felvettek. A videojáték ipar mégsem bánik úgy a szinkronszínészekkel, ahogy azok szeretnék.

Október 21-étől ezért sztrájkba léptek a színészek, a tizenegy legnagyobb játékcégnél egy másodpercnyi hangot sem vesznek fel, amíg a kéréseik nem teljesülnek.

A szakszervezet két éve próbál olyan szerződést elfogadtatni, amely szerint a szinkronszínészeknek is jár bónusz a játékok eladásai után. A sztrájk minden olyan játékot érint, amelynek a fejlesztése 2015. február 17. után kezdődött.

Emellett azt is el akarják érni a színészek, hogy több részletet tudhassanak meg a munkákról a szerződés aláírása előtt. Jelenleg akkora a titkolózás, hogy még a döntés meghozásához szükségs alap adatokat – fő- vagy mellékszerep – sem tudják a művészek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló