Gamer

5 tuti horrorjáték, amivel átvészelheted az őszi szünetet

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.02 | 13:53

Ha szeretnél méltó véget adni az idei halloweennak, ezek a játékok neked valóak. Horror játékokban nincs hiány, egészen az agyafúrt sorozatgyilkosostól a zombi hadak halomra lövéséig, ezek olyan játékok lesznek, amik nem vesznek igénybe egy egész hétvégét, hogy végignyomd őket.

Imscared

A játékot úgy lehet a legjobban jellemezni, ahogy a készítői is nevezik: pixeles rémálom. A lényege, hogy egy fehér koponya követ téged, aminek iszonyú para hangja van, és ha utolér, értelemszerűen meghalsz. Ha azt hinnéd, hogy egy pixeles játék nem lehet ijesztő, tévedsz. A játékon belül minden fekete, nagyon sötét van, épp hogy el lehet látni 4-5 méterig, összességében az ijesztő hangokkal együtt rendkívül nyomasztó az egész. A játék egyébként 2 euró a Steamen, tehát egész olcsón részed lehet egy kis borzongásban. Ha nem tudod elképzelin vagy kicsit bővebben érdekel, hogy is néz ki az Imscared, nézd meg az alábbi videót.

What Remains Of Edith Finch

Nem kifejezetten horrorjáték, de a halál árnyéka mindenhová követ. A kaland a Finch család körül zajlik, aminek a történetét több apró sztori végigjátszásával ismerheted meg. Minden sztorihoz jár egy külön karakter, akinek a szemszögéből megismerheted a hátborzongató világot. Mindegyik történet különböző, viszont egy dolog az összesben közös: a halál. Nem számít, hogy gyerekként fára mászol, vagy egy ködös estén dolgozol a halpiacon, a vég nyomasztó hangulata mindenhova elkísér. A játékot körülbelül 2 óra alatt végig lehet játszani, ez talán kicsit kevés azért a 20 euróért, amit elkérnek érte. A játék hangulatáról a következő videóból szerezhetsz mélyebb benyomást.

The Uncle Who Works For Nintendo

Ebben a játékban egy gyerek vagy, aki egy barátjánál alszik. Ebben eddig nincs is semmi furcsa, csakhogy a barát folyamatosan a nagybátyjáról beszél, aki a Nintendónál dolgozik. Még itt is rendben van, ugyanis elég király dolga van a barátnak, amiért mindig megkapja előre a legújabb játékokat. A baj csak az, hogy ez a nagybácsi nem egészen ember, az meg egyenesen rémisztő, hogy éjfél körül még be is kopogtat. A játék ide kattintva ingyenesen játszható, itt bepillantást nyerhetsz a videojátékgyártás misztikus világába és egy nem átlagos haveri ottalvásba. Ha először megnéznéd, milyen is az egész, itt egy videó.

Anatomy

Itt nem a hirtelen ijesztegetés a lényeg, hanem sokkal inkább a folyamatosan nyomasztó hangulat. A történet egy házban zajlik, ahol a konyhában lévő kazettalejátszó segítségével juthatsz információhoz arról, hogy hol található a többi kazetta. Így kénytelen vagy végigjárni az egész házat, ami nem kicsit ijesztő. A játékot itt vásárolhatod meg, mindössze 2,6 euróért, a videót pedig kicsit lejjebb találod.

Near Death

Ez a játék az Antarktiszra repít, mégpedig egy lezuhant pilóta személyében, aki teljesen egyedül van. A helyszín egy elhagyott kutatóbázis, ahol a durva hidegben ellátmányt kell keresned, majd valahogy utat találni a menekülésre. Itt nem támadnak szörnyek, viszont a magány, és a kietlen terep folyamatos lelki terrorban tart. A játék 15 euróba kerül Steamen, ami azért nem olyan kevés. Viszont ha szeretnéd megtudni, milyen egyetlen lámpával küzdeni a túlélésért, csekkold az alábbi videót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.