Gamer

Ezeket jósolták 2022-re a videojátékok

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.02 | 17:18

Korábban több játék is készült, ami 2022-ben játszódik. Ezek több esetben is elég vadul képzelték el ezt az évet.

Hat olyan jövőbe látó játékot találtunk (köszi, GameRant!), amelyek a 2022-es évben játszódnak. Ez a keletkezésük idején nagyon távolinak tűnt, de a több évtizeddel ezelőtt készült game-ek észbontóan pontosnak bizonyult elméletekkel álltak elő arról, hogy milyen lesz 2022.

Az elképzeléseik ma már nem tűnnek utópisztikusnak – sajnos…

Bár az alábbi (nem top)lista szereplőinek narratívájában 2022-re már rég kies pusztasággá kellett volna változnia az egész bolygónak, ha nem szó szerinti jóslatoknak vesszük őket és hajlandóak vagyunk a sorok között olvasni, zavarba ejtő lesz, hogy mennyire világosan látták merre tart a világ.

6. Cyberball (1988)

A Tron nyomdokait követő, nagyon tipikusan ’80-as évekbeli játék. Sokat elárul arról, hogy az emberek akkoriban milyennek képzelték a jövő technológiáját. SEGA Genesis-re készült, és kicsit olyan, mintha a Tecmo Bowl és a Blade Runner zabigyereke lenne.

Bár az amerikai foci még nyomokban sem tart ott, hogy high-tech robotok játszák, már vannak elég menő ligák, amelyeken saját építésű harci robotokat engednek össze, például egyetemi csapatok, vagy szabad IT műhelyek.

A cikket a Leet.hu-n lehet tovább olvasni! 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.