Haditechnika

Így néz ki a titokzatos kínai drón tengeralattjáró

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.19 | 12:18

Díszszemlén mutatták be először az új fegyvert.

Pár hónapja a Kínai Népköztársaság alapításának 70. évfordulóját ünnepelték, és persze a díszszemle sem maradt el. A felkészülés idején több fényképfelvétel is napvilágot látott néhány speciális teherautóról, amelyek platójukon mini tengeralattjáróhoz hasonló tárgyakat szállítottak.

A pekingi díszszemle után, ahol a járművek teljes valójukban mutatkoztak meg, több dolog is világosabbá vált. De ez azonban további találgatásokra adott okot. A HSU-001 -nek nevezett hadi eszköz kb. 15 méter hosszú, és hátul két hajócsavar található.

A szakértők feltételezései szerint, a HSU-001 csak az első tagja lehet egy kifejlesztés alatt álló típuscsaládnak, mely hamarosan harcászati célokra is alkalmassá válhat, úgy tűnik, hogy Kína sem akar kimaradni a technológiai versenyből a hadászatban. Ő is beszállt tengeralattjáró drónokat fejlesztő, és hadrendbe állító országok közé.

Átmérője ugyan nagy, de ahhoz még nem eléggé, hogy nagyobb mennyiségű komoly fegyvert hordozhasson belső terében. A törzsön található érzékelők, illetve a test felépítése és külső kialakítása alapján valószínűleg egyelőre leginkább felderítésre, hírszerzésre, járőrözésre készültek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.