Infotech

Készített egy fizetős chatet, most dől neki a pénz a semmiért

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.05 | 17:48

Betűnként egy centet kér.

Marc Köhlbrugge készített egy pofon egyszerű chatet: megadsz egy felhasználónevet, egy jelszót és a bankkártya-adataidat, aztán már írogathatsz is a közös beszélgetésbe.

A felületen látszik, hogy összesen mennyi pénzt költöttek ott, hányan vannak fent éppen és van egy ranglista is, hogy ki költötte ott a legtöbb pénzt. Ja, és minden cent Mark Köhlbrugge zsebében köt ki.

Egy ilyen helyen elkerülhetetlen a reklám. Van, aki a twich-csatornáját promózza, találni álláskeresőket is, a legdurvább viszont a vietnámi Hoi An Travel, ami már 40 dollárt elköltött az oldalon a városi látványosságok reklámozására. Sőt, igazából már a név is reklám, révén a legtöbbet költőket folyamatosan látni bal alul.

Ez még csak a kezdet

Az év közepén mások is csinálhatnak chatszobákat évi 299 dollárért, itt viszont már a szobák tulajdonosai szedhetik meg magukat. Köhlsbrugge elképzelése szerint ezt celebek használhatják majd, akiknek az ő platformján írhatnak a rajongók. Az influencerek világában ez pedig eléggé életképesnek hangzik, elvégre az emberek simán fizetnek pár dollárokat a twitchen, hogy üzenhessenek a kedvenc streamerüknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.