Infotech

Kinyírja végre a Microsoft a Windows Vistát!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.12 | 12:45

Legyünk őszinték, nagyon ideje volt már!

Hasta la Vista! Egy emberként sóhajt fel a világ, a Microsoft végre örökre megszabadul a Windows Vistától, tíz évvel azután, hogy bemutatták a nagyérdeműnek.

A Vista volt az Microsoft oprendszer, ami többször eset térdre, mint egy részeg matróz, és a kékhalál is többször vitte el, mint a Bermuda háromszög hajóit.

via GIPHY
A Vista support fórumán jelentette be a cég, hogy mától nem ad ki több biztonsági frissítést, javítást az operációs rendszerhez, és beszünteti mind a fizetős, mind az ingyenes támogatói szolgáltatást is.

Az elmúlt tíz évben a Microsoft minden támogatást megadott a Vista-felhasználóknak. De elmúlt felette az idő, úgyhogy az erőforrásainkat most már a jelenbe összpontosítjuk, hogy újabb nagyszerű új élményeket adhassunk a felhasználóinknak.

Így az üzenet. Míg az Vista júzerek továbbra is használhatják az operációs rendszert, újabb appokat már nem tudnak készíteni a programozók. Plusz jelentősen megnő a veszélye annak, hogy a Vistás gép áldozatául esik a különböző számítógépes vírusoknak vagy biztonsági réseknek.

A cég arról is értesítette a felhasználókat, hogy saját védelmet biztosító Security Essentials Vistára való újabb letöltését is blokkolni fogja, habár ezt még egy darabig ellátja frissítésekkel. Ez a döntés egyértelműen a számítógépes támadások célpontjává teheti a Vistás gépeket. Ha még van ilyen: a Microsoft ez esetben azt tanácsolja, a legjobb, ha mielőbb búcsút intesz a Vistának, és áttérsz a Windows 10-re.

via GIPHY

Sokan azonban nem fogják siratni, a Vista minden idők leggyűlöltebb Windows terméke volt, hiába a dizájn és a megjelenés, megbízhatatlan, lassú volt, és állandó lefagyásaival elképesztő tehetséggel kergette őrületbe a felhasználókat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tuti tipp a másnaposság ellen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 18.