Infotech

Lehetséges, hogy a hackerek egy legendás csoportja maga a CIA

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.14 | 10:15

Legalábbis az egyik legismertebb kiberbiztonsági cég szerint így van.

A Symantec az egyik legismertebb vírusirtó, és kiberbiztonsági cég, ha ők mondanak valamit a hackerekről, arra mindenki odafigyel. És most mondtak valami érdekeset az amerikai kémelhárításról.

A Symantec emberei számára, az általuk Longhorn-nak nevezet hacker csoport mindig is állami szereplőnek tűnt. Bár soha nem mondták ki nyíltan, de nehéz más következtetést levonni az eredményeikből. A Longhorn ugyanazokat a rosszindulatú programokat és hackelési technikákat használja, amit a Wikileaks Vault7 néven említett meg, és a CIA-hoz kötött. Ezenkívül a Longhorn trükköket vet be, hogy ne lehessen észrevenni a dokumentumokba elrejtett követő kódokat, bár ez a bűnözőknek is az érdekében áll.

Az évek során 40 célpontot támadtak 16 országban, kormányzati gépeket, pénzügyi, energetikai, és oktatási célpontokat.

Azért vannak kisebb kétségek afelől, hogy a Longhorn aktivitása és a Vault 7 dokumentumokat nem ugyanaz a csoport csinálta.

-nyilatkozta a Symantec képviselője a Mashable oldalán.

A cég már 3 éve követi és figyeli a malware-ek változásait, ahogy újabb frissítéseket adnak adnak a kártékony kémprogramoknak. Az érdekes az, hogy állítólag a Vault7 vagyis a CIA ugyanabban az időben adott a saját kártékony programjaihoz frissítéseket, mint a Longhorn csoport. Az időpontok legalábbis feltűnően hasonlóak.

A CIA szóvivője, amikor a Symantec riportról kérdezték, nem kommentálta az állítólagos hírszerzési dokumentumok hitelességét, de nem is igazán tagadta a kapcsolatot.

A CIA feladata, hogy akár agresszív módon összegyűjtse külföldi hírszerzési anyagokat, hogy Amerikát védje a terroristáktól, ellenséges nemzetállamoktól, és egyéb ellenségeitől. A CIA feladata az innováció, hogy az élvonalban legyen a kibervilágban is, és mindig a védelmi vonal első sorában kell lennie.

Nyitókép: Pixabay.com/geralt


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló