Infotech

Soha, de soha ne írd be ezeket az email tárgyának!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.24 | 18:21

Az email legfontosabb része a tárgy! Aki háromnál több levelet kap naponta, az tudja, hogy a tárgy dönt el mindent. Elolvassuk-e most azonnal, vagy csak munka után, netán rögtön a spambe vágjuk?

Mindig fordítsunk különös figyelmet arra, hogy mit írunk a levelünk tárgyának. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit soha, de tényleg soha ne írjunk bele. Ne tűnjünk túl agresszívnek, amatőrnek, idegesítőnek, de ugyanakkor keltsük fel a címzett figyelmét, hogy mindenképpen el akarja olvasni a levelünket. Azonnal!

“Csak egy gyors kérdés!”

Ez az egyik leggyilkosabb. Kábé annyira idegesítő, mint a nem akarlak zavarni. Sokkal szerencsésebb, ha egyszerűen beírjuk a kérdést a tárgy mezőbe! “El tudnád küldeni azt a kimutatást sos, Klári?”

“Kedden”

Nos, ki kapott már olyan levelet, aminek a tárgya egy nap volt? Ugye? Hagyjuk el, egy évben ötvenkét darab kedd van, amire vonatkozhat a levelünk.

“Re: Re: Re: Re: Re: Fwd: Re: Fwd: Fwd”

Talán a legrosszabb mind közül. Valaki vegye majd a fáradtságot, és írja át a tárgyat. A többiek imádni fogják érte!

“????????”

A ???????-nál csak a kistestvér !!!!! az idegesítőbb. Tiszteljük meg azzal a levelezőpartnerünket, hogy tisztességes betűket formálunk szavakká óhajunk kifejezésére.

“Hello, figy, ha lesz egy perced, fel tudnál hívni? Jó lenne kicsit átbeszélni a negyedéves jelentést, mielőtt megtartjuk a prezentációt jövő pénteken!”

Igen, a tárgy az még nem az email szövege. Ha öt szónál többet akarunk közölni, azt már tegyük meg a szövegtestben.

“Julcsi vagyok”

Köszönjük szépen, pont ezért van, hogy látni a feladót. Ha kínodban nem is tudsz mit írni tárgynak, ennél legyél kreatívabb.

“SÜRGŐS”

Igazi irodai terrorista vagy, ha tárgynak a SÜRGŐS-t, vagy az AZONNAL-t használod. Ha tényleg ekkora vészhelyzet van, hívd fel az illetőt, vagy dobj neki egy smst. De ha túl sokszor kiáltasz farkast, amikor tényleg para szituáció lesz, senki sem fog hinni neked.

Nagyon elfoglalt vagy? Nagyon nem érsz rá?”

Azért para ilyet kérdezni, mert tutira elfoglalt az illető, ha úgy gondoljuk, hogy ezt a kérdést komolyan fel kell tennünk neki. Munkaidőben pedig kifejezetten gonosz dolog, főleg ha az illető felettese vagyunk. Próbáljuk inkább így: “Lenne húsz perced segíteni Janinak a prezi befejezésében?”. Ez se a legszerencsésebb, de két fokkal biztos jobb.

“Kérlek hívj fel! vagy Vedd fel a telefont!”

Nincs talán ennél szenyóbb tárgy, ami feleslegesen hozza rá a frászt az emberre. Mint amikor a főnöke azt mondja valakinek: beszélnünk kell. Ki az, aki nem pörögne rá, hogy mi lehet annyira rossz hír, hogy le se merik írni egy levélben? Akkor legalább tedd hozzá, hogy “beszélnünk kell az ausztriai vásár napirendjéről”.

”                               “

A legrosszabb viszont, ha egyáltalán nem írunk semmit. Sokan rögtön törlik ilyenkor a levelet. Olyan ez, mintha félig írnánk fel a címet a hagyományos levélre: biztos, hogy nem fog eljutni a címzetthez!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása
Cikkajánló