Infotech

Egyáltalán nem biztos, hogy időt spórolsz a Tinderrel

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.30 | 14:23

Sőt, lehet, hogy csak az idődet vesztegeted. Egy új kutatás szerint a randi appok az embereket kevésbé teszik vonzóvá a való életben.

A Kansas Egyetem kutatói online társkeresést szimulálva csoportokba osztottak önbevallás alapján heteroszexuális diákokat. Az egyik csoportba tartozóknak megmutatták és értékeltették ellenkező nemű embereknek a fotóit, akik közül eggyel később találkoztak, a másik csoportban lévők viszont úgy “randiztak”, hogy nem látták és értékelték a fotókat.

A találkozás előtt randiapp stílusban értékelők jóval kevésbé találták vonzónak kiválasztott párjaikat a face to face találkozás után, a karizmától a humorig lepontozták őket.

A kutatás vezetője az általános értékelhetőség gazdasági elméletén keresztül magyarázza ezt a viselkedést. A Tinder inkább egy hatalmas étlapnak, mint egymás kölcsönös kiválasztásán alapuló rendszernek tűnik. Nagyon más, mint a hagyományos romantikus pályaív, aminek elején két ember megismerkedik, majd idővel közelebb kerül egymáshoz.

A randiappokon hatalmas választékkal szembesülünk, és úgy tudunk időt spórolni, hogy könnyen elérhető információk alapján szelektálunk, tehát mondjuk az alapján húzzuk balra vagy jobbra a fotót, hogy akit látunk, hogy néz ki az adott fotón. Aztán a konkrét randi után az emberek gyakran leértékelik partnereiket, mert a fotókon látott többi vonzó emberhez hasonlítják őket, akikkel esetleg jobban akartak volna találkozni.

Címlapfotó: Pixabay CCO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.