Infotech

Sörre kért pénzt, kétezren küldtek az appon keresztül

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.12 | 19:23

Néha a legegyszerűbb pénzszerzési mód az, ha egyszerűen kérünk. Persze segít, ha a legnézettebb sportcsatornák egyikén tesszük ezt.

venmogameday
Ez bejött.

Néhány sörre való  pénzen túl egy remek sztorival is gazdagodott egy amerikai diák. Sam Crowder az ESPN College GameDay műsorának egyik snittjében tűnt egy olyan táblával a kezében, hogy “Anyu, küldj pénzt sörre!”. A táblán a srác venmós felhasználóneve volt még látható.

 

College GameDay on Twitter

More than 200 people have paid this kid. We counted.

Az ügyes kérésre tömegek válaszoltak, hiszen ki ne segítene ki egy szimpatikus srácot egy sörrel. A fenti twitben még csak kétszáz adományról tudott a GameDay, de a pénz áradása nem állt meg. A szombati nap végére a Venmo számításai szerint több, mint kétezren küldtek pénzt Crowdernek.

Venmo on Twitter

Update: More than 2,000 users have paid Sam. We counted. https://t.co/s6kMWEWXW4

 

A fenti adatokból lehetetlen kiszámolni, hogy mennyit kalapozhatott össze Crowder. A Venmóban nincs minimális utalási határ, így elképzelhető, hogy mindenki csak tíz centet küldött a diáknak. Az így megszerzett kétszáz dollár is talált pénz lenne, de valószínű, hogy ennél nagyobb összegről van szó. Csak a venmósok – akiknek hatalmas reklám volt az ügy – egy ötvenest dobtak össze Crowdernak.

sorosgif

Még szebbé teszi az esetet, hogy nem is az első alkalom, hogy valaki pénzt kér az interneten és kap is. A TechCrunch felidézte azt a három évvel korábbi esetet, amikor egy diák szintén a College GameDay adásában kért bitcoint és 24 ezer dollárnyit kapott. Ennyi biztosan nem jött össze még Crowdernek sem.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Elhunyt Sandra Day O’Connor
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 02.