Infotech

Hamarosan botoktól kapjuk majd a híreket

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 11:14

Kezdetben vala a hír sms, aztán az RSS olvasó alkalmazások, de ezek már múzeumba valók. A legújabb platform, ahol utolérnek a téged érdeklő hírek, valószínűleg a Messenger lesz, legalábbis a New York Times már bevetette az elnökválasztás idejére.

Amerika hamarosan elnököt választ, és ez a téma ott most minden mást háttérbe szorít. Viszont a hatalmas érdeklődés a lehető legjobb alkalom arra, hogy kipróbáljanak olyan új technológiákat, amelyek lehet, hogy már azt jelzik előre, hogyan fogunk pár év múlva a hírekhez jutni: nem kell hírportálokat vagy Facebook-oldalakat böngészni, egy robot elmeséli nekünk, ami érdekel.

 

fotó: Nuus.hu
fotó: Nuus.hu

A New York Times ébredt elsőként, és kitalálta, mire lehetne használni a pár éve már fejlesztés alatt lévő chatrobotokat: most épp az elnökválasztás híreiről csacsog nekünk a Facebook Messengeren keresztül, de ha beválik, a dolog sokkal messzebbre is vezethet. Ha felveszed a kapcsolatot a NYT Politics Bot nevű „felhasználóval”, az minden reggel küld egy üzenetet, abban pedig egy előrejelzést a választás lehetséges kimeneteléről.

A mutatvány viszont ez után következik, hiszen a júzer a chaten egyszerű utasításokat, kéréseket adhat (egyelőre nem akármit, csak az előre megadott lehetőségek közül választva), és ennek megfelelően ad további információkat, például egyes államokra vonatkozó előrejelzéseket, közvélemény-kutatásokat. A New York Times ötlete annyira bevált, hogy két nap alatt elérték a kívánt felhasználószámot. Az esetleges folytatásról a választások után döntenek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Meghalt Szirtes András
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 29.