Infotech

Ez a két srác egy 35 ezer karakteres szöveggel kis híján bedöntötte a Twittert

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.06 | 12:07

Letesztelték, milyen hosszúságú csiripelést érez meg a rendszer.

A The Next Web hálójába akadt be ez a palimadár-páros: a Timrasett név mögé bújt német srác és haverja letesztelte, mennyi a Twitteren bevihető karakterek maximális mennyisége. Ha azt hitted eddig, hogy 280 betű körül már necces egy tweet, akkor alaposan tévedtél. Az etikusnak nehezen nevezhető hackerek 35 ezerig srófolták fel a szövegük karakter-tartalmát.

 

A Twitter természetesen törölte a brutális méretű bejegyzést, de ahogyan az lenni szokott, az internet feneketlen kútja minden ilyesmit megőriz. Aki kíváncsi a maratoni hosszúságú szövegre, itt megnézheti.

Az értelmesen induló szöveg, melyet németről angolra történt Google-fordításban őrzött meg az utókornak a web, köszönti az embereket, és elárulja, hogy

@Timrasett és @HackneyYT képes elérni a karakter-határt, és erre itt a bizonyíték is.

Hogyan csinálták? Egy közösségi média felhasználó rántja le róluk a leplet: a szöveg zömét egy URL teszi ki (melyet a CTRL-F billentyű-kombinációval tehetünk láthatóvá):

A vicc nem sült el túl jól, ugyanis mindkét kiötlője időszakos kitiltásra került az oldalról. Érthető, ha a Twitter nem szereti, ha hülyére veszik; illetve több felhasználónál okozott fennakadást ez az ultra terjedelmes bejegyzés.

via GIPHY

Tavaly az oldal már majdnem lehetővé tette, hogy akár tízezer betűig írhassunk tweeteket, de ezek után nem csoda, ha inkább a tőmondatokat részesítik előnyben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló