Infotech

Itt egy program, ami segít szűrni a marhaságokat a Facebookon

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.03 | 12:14

Hillary nem ölte meg Kennedyt, nem Ted Cruz a Zodiac-gyilkos és így tovább. A B.S. Detector rendet vág az álhírek között.

Az amerikai elnökválasztás után a Facebook is a kritikák kereszttüzébe került. A legfőbb vád az, hogy a közösségi oldal semmit nem tett a nagy mennyiségben terjedő álhírek ellen. Ugyanúgy jelenítette meg azt, hogy Hillary Clinton ölette meg John F. Kennedy Jr-t – JFK Jr. repülőbalesetben halt meg – mint egy-egy valóban megtörtént esetről szóló hírt.

A választás után készült egy böngészőbe telepíthető bővítmény, a B.S. Detector, ami figyelmeztető jelet tesz a gyanús hírforrásokra mutató linkek mellé. Ezzel a világ problémáját nem oldja még meg, de azoknak már segít, akik csak megbízható forrásból akarnak tájékozódni. Vagyis csak segítene, mert a Facebook megmagyarázhatatlan okból órákra letiltotta az oldalt, tilos volt a hazugságszűrőre linkelni.

A tiltást végül elnézéskérés nélkül oldották fel. Azzal magyarázta a Facebook a történteket, hogy a közösségi oldal csalásfigyelő rendszere félreértelmezte a oldal felé irányuló forgalmat. Most ismét bárki használhatja a B.S. Detectort, aki kevesebbet akar feleslegesen kattintgatni, vagy jelezni akarja a barátainak, hogy hülyeségeket osztanak meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló