Infotech

Karácsony előtt meg is jött a Messenger csoportos video chat funkciója

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.20 | 11:16

Zuckerbergék ezt a régi vágyat teljesítették az ünnepekre időzítve.

WeAreSocialMedia
WeAreSocialMedia

Míg a Snapchat a múlt héten állt elő a csoportos chat létrehozásával, addig a Facebook fejlesztők sem tétlenkedtek: karácsony előtt, december 20-án dobták be ezt az új opciót. Tavaly áprilisban nyílt lehetőség videóhívásra, ami mindez idáig kiválóan is működött, két személy közötti beszélgetés esetén. Most nagyban is játszhatunk, már ha a telefonunkon fut az Android vagy iOS, illetve a számítógépünkön is elérhető ez a kommunikációs mód.

50 baráttal is megoszthatunk egyszerre egy videóhívást, ráadásul elég könnyen létre is lehet hozni egy ilyen kiterjesztett kapcsolatot, ahogyan ezt az alig egy perces kisfilmben alul is láthatjuk. Vagy egy már futó csoportbeszélgetést nyissunk meg, de esetleg egy újat is indíthatunk, ahol rá kell kattintani a képernyőnk jobb felső sarkában lévő videó ikonra. Ezt a műveletet mindenki észre fogja venni a csoporton belül, és az fog becsatlakozni, aki készen áll erre a típusú beszélgetésre. De közvetlenül meg is „csörgethetünk” többeket, ha szóba elegyednénk velük egyszerre, élőben.

A résztvevők maximális létszáma 50 fő lehet egy időben, akik eldönthetik, hogy csak a hangjukat hallatják a beszélgetés során, vagy a kamerájukat is szeretnék bekapcsolni. Egyszerre a képernyőnkön 6 ember látszódhat, és ahogyan a csoport növekszik, egy személy marad fix: az, aki a beszélgetést indította. A kezdeményezőt mindannyian látni fogják a chat végig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.