Infotech

Ez a program megmondja, milyen szavakat kell használnod, hogy befeketőt találj

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.24 | 17:16

A tech cégek felénél csak bullshit hangzik el, ha meg akarnak győzni valakit. Itt a buzzword mérő!

Fotó: Pixabay.com CC0

A külvilág számára átláthatatlan, de jól hangzó bullshit a tech-szféra, majd a startupvilág számára mindig jól jött, ha a laikus közönséget vagy a következő naiv befektetőt kellett lenyűgözni, megmondhatói Dilberttől Ray Kurzweilig oly sokan. Na ennek vége, köszönhetően az idei Disrupt Berlin konferencián debütált Unicorn Battle nevű alkalmazásnak. Az unikornis ugye befektetők szerint igazán sikeres jövő előtt álló startupok beceneve.

A Unicorn Battle fejlesztői, a madridi Marian Moldovan, Nieves Ábalos Serrano, Lucas Menéndez és Carlos Muñoz-Romero állítólag egy berlini sétájukon begyűjtött aranyos plüssegyszarvútól kapták az ihletet, és meg sem álltak, míg el nem készítették az appot, ami

minden divatos buzzwordot hálás hűzéssel és váókkal jutalmaz, ha felolvassák neki

– a hackathonon lenyomott demón a csapat pontosan ezt tette.

Ha valaki tehát pitch-konferenciát tervez és kíváncsi, melyik tervnek a legnagyobb az unikornabilitása, az eszköz már megvan, ami nemcsak a buzzwördök mennyiségét, de sűrűségüket és korrelációjukat is méri. Ha csak gyakorolnánk, nyersanyag az online bőven fellelhető bullshitgenerátorokkal állítható elő hozzá, példáult itt. Az alkotók egy korábbi, némileg komolyabb projektje egyébként egy menekülteknek szánt chatbot, bevallásuk szerint most valami egészen másra vágytak, valószínűleg sikerült.

Szóval a Unicorn Battle megmondja sikeres lesz-e a vállalkozásod, vagy legalább sípol, ha ilyeneket hall, hogy az IoT lehet a következő szingularitás-paradigma diszruptora.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.