Mobiltech

A Huawei sorsára juthat a Xiaomi- frissítve!

Kilenc kínai gyártó került az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium tiltólistájára.

Ezekbe a cégekbe nem fektethetnek be az amerikaiak, ennél talán nagyobb probléma, hogy a Xiaomi is köztük van, félő, hogy a Huawei sorsára juthat, szóval a Xiaomi elveszthet mindent, ami amerikai. A Huawei már eljutott oda, hogy nem használhat Android operációs rendszert, így népszerű alkalmazásokat bukhatnak, akik ilyen telefont vásárolnak.

Nagy érvágás ez, ugyanis a Xiaomi elég nagyot ment az utóbbi időszakban, jó áron lehet venni a viszonylag erős telefonjaikat

Persze benne volt a pakliban, hogyha valamelyik kínai cég a Huawei helyére lép, az amerikaiak ismét lecsapnak, a tiltólistával egyel közelebb létek ahhoz, hogy a Xiaomi is kereskedelmi embargó alá kerüljön, amivel nem csak az Androidot buknák, de a Qualcomm Snapdragon processzorokat is.

A Xiaomi hivatalos nyilatkozata az Egyesült Államok intézkedésével kapcsolatban.

„A Vállalat minden országban, ahol üzleti tevékenységet folytat törvényesen, a helyi jogszabályoknak megfelelően működik. A Vállalat polgári célú termékeket és szolgáltatásokat állít elő a lakosság számára. Megerősíti, hogy a kínai hadsereg nem tartozik a tulajdonosai közzé és nem is áll annak ellenőrzése alatt, valamint nem minősül a “Kínai Kommunista Hadsereg Vállalatának”, ahogy azt az NDAA (honvédelmi engedélyezési törvény) meghatározta. A Vállalat megteszi a szükséges intézkedéseket a Vállalat és részvényesei érdekeinek védelmében.

A Vállalat mérlegeli a lehetséges következményeket és felméri azoknak a teljes cégcsoportra gyakorolt hatásait. Amint esedékessé válik, a Vállalat újabb nyilatkozatot fog tenni.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.