Mobiltech

Közeleg a Windows telefonok vége, de a Microsoftnak van egy javaslata!

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.19 | 15:18

Gyakorlatilag átküldenek a konkurenciához.

Vegyél Androidot vagy iPhone-t.

– ezzel a mondattal száll ki a Microsoft a telefongyártásból. Teljesen elvesztették a reményt, hogy valaha felvehetik a versenyt a Google és az Apple ellen, így idén decemberben megszűnik a támogatás a Windows telefonokhoz.

Pontosabban: december 10-től nem lesz több biztonsági és más jellegű frissítés, megszűnik az ügyfélszolgálat, tehát a Microsoft többé nem foglalkozik a telefonokkal, semmilyen szinten. Több dolog is vezethetett ide, a legnagyobb probléma talán a népszerű alkalmazások hiánya volt, amelyek mind jelen voltak Androidon és iOS-en. Így a legtöbben inkább ezeket a készülékeket választották, ami teljesen érthető, tekintve, hogy jobban betöltötték az okostelefon funkciót.

Ettől függetlenül tovább fejlesztik az alkalmazásokat, amelyeket más gyártók telefonjaira is elkészítettek, ilyen például a Microsoft Office.  Rövid időn belül ez a második eset, hogy a Microsoft kihátrál egy olyan helyről, ahol hosszú ideje sikertelen. Legutóbb a saját, lassúságáról hírhedt böngészőjüket ölték meg.

Véget ért a Microsoft reménytelen harca a Google ellen

Címlapkép: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló