Mobiltech

Bepereltek két férfit a Facebook Live miatt

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.06 | 13:23

Élőben közvetítettek egy bokszmeccset Ausztráliában a közösségi oldal alkalmazásával. És a jogtulajdonos tévétársaság ennek nagyon nem örül.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

Egészen pontosan Danny Green és Anthony Mundine összecsapásáról van szó, amit péntek este rendeztek meg Adelaide-ben, de ez most nem lényeges. A meccset viszonylag nagy érdeklődés övezte, a közvetítés jogait pedig a Foxtel tévétársaság birtokolta. Két néző viszont a Facebook Live-on szintén streamelte a bokszot, ráadásul mindkettőjük adását több ezren követték. Ennek híre pedig a Foxtelhez is eljutott, és most perrel fenyegeti a két nézőt, mert megsértették az üzleti érdekeiket, a tévés közvetítésért ugyanis 60 ausztrál dollárt kellett fizetnie a nézőknek.

Konkrét ügy még nincs, a tévétársaság jogászai egyelőre keresik a lehetőségeket, de jellemzően nem a Facebookot, hanem a két férfit akarják szénné perelni, néhány közösségi oldalon már el is indult a gyűjtés, hogy ki tudják majd fizetni a büntetést. De az is biztos, hogy az ilyen esetek kapcsán hamarosan a Facebooknak is lépéseket kell tennie, ha nem akarnak komoly jogi kalamajkákba keveredni.

(forrás: Mashable)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló