Mobiltech

Húszperces mobiltöltést ígér egy kínai gyártó

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.28 | 17:33

A nálunk kevésbé ismert kínai gyártó, a Meizu a barcelonai Mobile World Congressen jelentette be legújabb fejlesztését, a villámtöltőt. Azt állítják, húsz perc lesz egy 3000 mAh-s akkumulátor feltöltése, ami lássuk be, nem is lenne rossz.

forrás: meizu.com
forrás: meizu.com

Az okostelefonok legnagyobb problémája, hogy a nagy képernyő, illetve a wifi, mobilnet vagy GPS miatt villámgyorsan képesek lemerülni. Minden gyártó igyekszik egyre kisebb fogyasztást vagy nagyobb akku kapacitást elérni, de ennek is vannak problémái: az egyik az időfaktor, a másik az akku melegedése (rosszabb esetben felrobbanása).

A kínai Meizu most szintet lépne, a barcelonai kiállításon bemutatta a Super mCharge névre keresztelt technológiát. Azt állítják, hogy a gyorstöltővel öt perc alatt 30 százalékos, tíz perc alatt 60 százalékos töltöttséget lehet elérni, húsz perc alatt pedig teljesen feltöltődik az akku.

Eközben –állítja a cég – az aksi legfeljebb 39 fokra melegszik fel, szemben a konkurenciával, amelynél akár 44 fokra is felmehet a hőmérséklet. A töltő teljesítménye amúgy 55 watt, jóval nagyobb a szokásosnál, de a megerősített kábel akár 160 wattot is kibírna – legalábbis a gyártó szerint.

Azt egyelőre nem tudni, mikor kerül kereskedelmi forgalomba az első, Super mCharge technológiával szerelt okostelefon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló