Mobiltech

Óvatosan! Ez az androidos alkalmazás tele van nyomkövetővel

Nagy gond lehet, ha támadók jutnak be hozzájuk.

Unsplash

A német Exodus kiberbiztonsági cég rántotta le a leplet arról, hogy a LastPass nevű jelszókezelőalkalmazásban hétféle nyomkövető van. Ez konkrétan azt jelenti, hogy gyűjti a személyes adatokat, amelyeket továbbít a fejlesztőknek, a jó hír viszont hogy meg lehet tiltani ezt az appnak.

Ettől függetlenül kockázatot jelent, adatszivárgás esetén ugyanis a támadók személyes adatokhoz jutnak, nem is kevéshez.

A LastPass szóvivője azt nyilatkozta, hogy az adatgyűjtés kizárólag arra szolgál, hogy jobb legyen a felhasználói élmény, például személyre szabott reklámokat lehet kapni miattuk. Aki ezeket az előnyöket nem szeretné, az kikapcsolhatja az adatgyűjtést.

Tehát hivatalosan csak akkor van baj, ha feltörik a LastPass-t, egészen addig egy jól üzemelő jelszókezelő, aminek bőven van létjogosultsága, elvégre elég sok dologhoz kell regisztrálnunk, ugyanazt a jelszót pedig egyáltalán nem ajánlott több helyen használni. Az ilyen alkalmazások megoldják ezt a problémát, titkosítva mentik a jelszavainkat, így nem kell őket a fejünkben tartanunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló