Mobiltech

Valami baj van az emberiséggel, kezdhetünk aggódni: kevesebb iPhone-t vásárolunk, mint tavaly

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.05 | 09:43

Úgy tűnik a felhasználók nem bírják az Apple tempóját, az évente lecserélt telefonok divatja kezd inogni. A negyedéves jelentés szerint ugyanis kevesebb iPhone fogyott 2017 első hónapjaiban, mint tavaly ugyanekkor.

Az Apple üzleti modellje pofonegyszerű, minden évben kiadnak egy újabb, nagyobb, jobb és okosabb telefont, te pedig vedd meg, így mindenki nyer. A módszer évek óta töretlenül hasít a telefonpiacon, az iPhone-ok sorra hozzák az elképesztő statisztikákat. Eddig összesen négyszer fordult elő, hogy az eladási számok csökkenést mutattak az előző negyedévhez képest, legutóbb éppen most, 2017 elején.

2016 elején egészen elképesztő darabszámot, 51.2 milliót adtak el iPhone-ból, a tendenciát figyelve az előrejelzések szerint ennek a számnak 2017 elején 52.2 millióra kellett volna nőnie. Ezt azonban nemhogy el se érte az első három hónap, de még minimálisan vissza is esett, 50.8 millióra. A rekord egyébként 2016 utolsó negyedéve, az iPhone 7 megjelenése és a karácsonyi ajándékvásárlási láz együtt egészen 78.3 millió telefon eladást hozott.

Nagy baj persze így sincs az Apple-nál, hiszen tavaly ilyenkorhoz képest egy iPhone átlagos ára nőtt. Egy éve átlag 183 650 forintot fizettek a vásárlók egy termékért, míg idén már 187 369-et. A megcsappant kereslet mögött is vélhetően ez az emelkedés állhat, no meg az is, hogy idén tavasszal nem jött ki új verziót, és mindenki a jubileumi iPhone 8-ra vár, ami  – simán megeshet – csak jövőre lesz elérhető. 

 

Nyitókép: Pixabay.com/helloolly CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.