Mobiltech

Pár év múlva aranyat érnek majd a jó szelfik, azokra köthetsz biztosítást is

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.07 | 08:13

Régebbi betegségek, büntetési előzmények vagy egy korábbi biztosítás adatai? Ugyan már, mik ezek néhány árulkodó szelfihez képest? A szakértők szerint az életbiztosítás kockázatszámítási összetevői között a magunkról lőtt fotók hamarosan átveszik az eddig megszokott tényezők helyét.

Hihetetlen de igaz! A jelenleg több hétig húzódó életbiztosítási procedúrát egy új program akár 10 percesre is csökkentheti. Sőt, még csak ki se kell mozdulnunk hozzá, online is megköthetjük. Legalábbis ezt állítja a projektet vezető tudós Karl Ricanek Jr.

A Chronos névre keresztelt program ráncokból, kontúrokból és az arc sötét foltjaiból olvassa ki az emberek életét, összesen több száz adatot szed le akár egyetlen fotóból. Ezekből aztán már könnyedén kiszámítja akár a testtömeg indexünket is, vagy hogy milyen gyorsan öregszünk.

A módszer elterjedéséhez persze még hátravan pár nem is annyira apró tényező. Például, hogy a program felismerje és számításon kívül hagyja a sminket, vagy hogy végre ne csak teszteljék, hanem élesben is kipróbálják a biztosítók.

Viszont ha a módszer működik, már nem csak álláskeresésnél kell majd rendet raknunk a fényképek között, életbiztosítás megkötése előtt is búcsúzni kell majd a bulifotóktól és az előnytelen képektől, amin a haverok jó fejek voltak és bejelöltek minket.

Címoldali kép forrása: Pixabay.com/rawpixel


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló