Mobiltech

Hihetetlen de igaz: betilthatják az iPhone-okat az USA-ban

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.09 | 07:20

Adott egy óriáscég: az Apple, és egy kisebb, de annál fontosabb beszállító: a Qualcomm. Az említett vállalat gyártja és szállítja az iPhone-okban használt chipeket, jelenleg pedig perrel fenyegeti az Apple-t, aminek könnyen behozatali tilalom lehet a vége.

A történet hátterében mi más, mint a jó öreg pénz bújik meg, hiszen a hírek szerint az Apple az utóbbi időkben elfelejtett jogdíjat fizetni egyik legfontosabb beszállítójának. Az iPhone-okban használt chipeket gyártó vállalat bevételi kimutatásában nem meglepő módon óriási hiány lépett fel az elmaradások miatt, mostanra már perrel fenyegetik az Apple-t.

Ha pedig tényleg idáig fajul a helyzet, és a Qualcomm egy drasztikus lépéssel az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (ITC) fordul, a jogvita idejére befagyaszthatják az iPhone-ok importálását az USA területére. A leállás először az árak növekedésével, később akár a raktáron lévő készletek kimerülésével is járhat, de könnyen lehet, hogy a teljes körű forgalmazást betiltják a per idejére. Hiszen azt kér lenne vitatni, hogy az iPhone 7 sokat köszönhet a Qualcomm brutál gyors chipjeinek:

A Qualcomm lépése elsőre tényleg túlzónak tűnhet egy ilyen óriással szemben, mint amilyen az Apple, de figyelembe véve, hogy több milliárd dollár forog kockán, talán kicsit még szurkolunk is nekik.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.