Mobiltech

Sunyiban emelgetné előfizetési díjait eszközein az Apple

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.18 | 09:48

Idáig mindig egyenként kellett jóváhagyni a megnövelt összeg kifizetését az Apple részére.

Az Apple olyan változtatást jelentett be, ami kellemetlen meglepetést okozhat a cég mobiljait használók számára. Az App Store alkalmazás- és játékfejlesztői ugyanis bizonyos jóváhagyás nélkül is megemelhetik a rendszeresen levont előfizetési díjakat. Ilyen áremelés esetén a mobilozóknak eddig manuálisan kellett jóváhagyni a megemelt díj kifizetését. A változás pedig az, hogy mostantól a moderáltnak titulált

(kép: Apple)

emelések esetén a fejlesztőknek elég előre tájékoztatniuk az ügyfeleket.

Heti vagy havi számlázású tételek esetén akkor nem kell felhasználói jóváhagyás a magasabb díj levonásához, ha az áremelés mértéke maximum ötven százalék vagy öt dollár. Éves számlázás esetén szintén ötven százalék, vagy ötven dollár a küszöb. A fejlesztők azonban csak évente egyszer emelhetnek árat, felhasználói jóváhagyás nélkül.

Az Apple azzal próbál a változtatás mellett érvelni,

hogy a mobilozók így nem veszítik el véletlenül a hozzáférésüket a használni akart szolgáltatásokhoz. Másrészt viszont a fejlesztők így nem lesznek elvágva azon ügyfelek pénztárcáitól, akik csak véletlenül elfelejtették lemondani a szükségtelen előfizetéseiket. A levont díjakból pedig átlagosan harminc százalék az Apple céget illeti meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló