Mobiltech

Új modulos csúcstelefon került a piacra, retteghet az Apple

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.31 | 15:19

Manapság, ha új okostelefont dobnak a piacra, valami nagyot kell villantania hozzá, hogy egyáltalán észrevegyük. Az Essential Phone három fronton is megugrotta az ide vonatkozó küszöböt: extrém kinézet, erős belső adottságok és az Androidot kitaláló Andy Rubin fejéből pattant ki.

Már a neve is jelzi, ez lehet a modern ember következő alapkelléke a mindennapokhoz, hiszen az Essential Phone mindent tud, amit egy telefontól elvárunk, új lendületet hozva a modulos telefonok világába. Igen persze, másokat is fel lehet hívni vele, de az csak a sokadik szempont, ezt már régóta tudjuk.

Teljes kijelzős előlapját semmilyen felesleges gomb, logó, vagy bármi oda nem illő elem nem rontja el, egyedül a szelfi-kamera kialakítása furcsa. De csak elsőre. Az Android és az új telefonszenzáció közös szülőatyja, Andy Rubin ugyanis teljesen logikus választ adott rá a Recode’s Code konferencián.

“Ki nem állhatom azokat a szelfi-kamerákat, amiket betesznek a kijelző aljára. Akármit csinálok, a képen kizárólag az orrom látszik majd.”

Joggal merül fel a kérdés, nem kavar-e majd be a kijelző tetejének kivágása, például egy videó nézése közben? Lelőjük a poént, nem fog.

“A kijelző 19:10-es, így a 16:9-es videók minden részlete tökéletesen látszik majd rajta”

A törésteszteken remekül szereplő külcsín mellett persze a belbecs is fontos, az Essential Phone Qualcomm 835-ös processzorral, 4 GB RAM-mal és 128 GB memóriával indít, ezt a vasat nem lassítja le pár egyszerre futó program.

A telefonhoz tartozó extrák láttán még jobban lázba jön az egyszeri vásárló és a rutinos telefonguru is, a külsőleg csatlakoztatható 360°-os kamerától a mágneses konnektorig terjed a skála, mindegyik a telefon akksiját használja, így nem kell külön-külön tölteni az egyes elemeket. Okos megoldás ez is.

Mielőtt nagyon beleéli magát bárki, az Essential Phone egyelőre csak az USA-ban kapható, 699 dollárért, de reméljük hamarosan áthajózza az óceánt és testközelből is megcsodálhatjuk. Küllemét és tudását elnézve kelendő lesz, az már egyszer biztos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló