Mobiltech

Végre egy sport app, ami szurkol nekünk, és videót készít a teljesítményünkről

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.04 | 14:13

A megmászott szint fáradságot, fájdalmat és győzelmet is jelent, a túraappok mégse tartalmaznak sok érzelmet. Ezt vette észre a Relive alapítója.

Alig tűnt fel az internetnek, de egy holland startup tökéletesítette a kirándulós fotók megjelenítését – írja a TechCrunch. A Relive a túrázás közben készített fotókat fésüli össze térképes adatbázissal és a Strava, Endomondo vagy Garmin fitneszalkalmazásokból kinyerhető adatokkal. Az eredmény pedig a túra 3D-s videója lesz.

Fotó: John Seb Barber / CC-BY

Az appot korábban már használták profi biciklisták, hogy dokumentálják a Tour de France útvonalát. Lényegesebb azonban, hogy emellett az app gyűjtött félmillió felhasználót, akik napi százezer videót készítenek el.

A startup ötletét tavaly nyáron találták ki egy tenerifei nyaralás alatt az alapítók, és még azon a nyáron nekifogtak a fejlesztésnek.

Rájöttünk, hogy ott egy lehetőség, amivel élnünk kell. Még a nyaraláson elkezdtük kidolgozni az ötletet

– mondta Yousef El-Dardiry, a Relive egyik alapítója a Techcrunchnak.

A kulcsot abban találták meg, hogy a nyers adat, a feldolgozott grafikonok mellett újraélhetővé kell tenni a túrát. Vannak helyzetek, amikor a megmászott szint ugyan jól néz ki számként, de egy hágót megmutató videó jobban idézi fel az emlékeket.

A startup szerencséje, hogy lényegében minden eszközünkben van már helymeghatározó eszköz. A GPS-nyomvonalat pedig nem csak koordináták, hanem időbélyeg alapján is ösze lehet fésülni a fotókkal. Az így létrejövő videó olyan, mintha 3D-ben repülnénk el a megtett túra útvonala felett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló