Mobiltech

Nagy ötlettel frissül a Pokémon Go

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.24 | 19:56

Ingyenes parkolást, mozijegyet is kitermelhetnek a szörnyecskék.

A Pokémon Go minden ellendrukker ellenére él és virul. Már nincs tele minden város szörnyvadászokkal, de az AR-játékot fejlesztő Niantic még úgy érzi, érdemes további fejlesztésekkel előállni.

A legújabb fejlesztés a Lucky típusú Pokémonok megteremtése. Korábban volt már Shiny Pokémon, ami az adott lény alap megjelenésétől színben különbözik. Tehát egy kék lény sokkal ritkább rózsaszín verziója. Mesterségesen teremtett szűkös erőforrás, amivel aztán el lehet dicsekedni a többi vadásznak. Ezek a lények azonban statisztikáikban viselkedésükben nem térnek el. Nem különlegesen erősek, csak a színük más.

A Lucky Pokémonokat azonban – amik estében a háttér színe tér el – olcsóbban lehet felfejleszteni. Kevesebb munkával és gyorsabban lehet belőlük olyan lényt nevelni, ami mindenkit legyőz maga körül.

A lényegi trükk azonban nem itt van az ötletben.

Luckyvá attól tud válni egy Pokémon, ha cserélgetik. Minden cserénél van némi esélye annak, hogy speciális képességet kap a lény. Minél régebben fogták el, annál valószínűbb, hogy ez bekövetkezik. Ezzel a Niantic egyrészt egyfajta hűségprogramot épített a játékába, másrészt pedig egy gamifikált jutalmazási rendszert is kitalált. A Pokémon helyére számos digitális jószág behelyettesíthető. Ne higgyük, hogy a Lucky Pokemon helyére nem lehet egy ingyenes parkolást, a partnerünk számára ingyenes mozijegyet vagy valami kisebb értékű pénzügyi szolgáltatást tenni.

Illusztráció: Pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló