Mobiltech

Egy 17 éves hacker rájött, hogyan használhatja a mobilnetet teljesen ingyen

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.09 | 10:24

A virginiai diák a T-Mobile speedtest oldalát használta ki, hogy hozzájusson a hálózathoz.

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egyszer csak elfogy a mobilnet a telefonunkról, mert átléptük az adatforgalom bűvös határát. Elég idegesítő tud lenni a szituáció, ilyenkor nincs mit tenni: az ember vagy ráfizet, vagy átvált korlátlan mobilnet csomagra, vagy vár a következő hónapfordulóig.

Egy tinédzser srác viszont tavaly ősszel megtalálta a módját annak, hogy hogyan lehet kijátszani a rendszert, és ingyen használni a T-Mobile hálózatát. A 17 éves hacker megcsinálta a lehetetlent: egy nem aktív szolgáltatásról tudott csatlakozni a mobilnethez. A virginai Thomas Jefferson középiskolába járó diák észrevette, hogy miközben tesztelte a telefonja sebességét a Speedtest oldallal, minden médiát el tudott érni, amelynek URL-ében van /speedtest, valószínűleg azért, mert a T-Mobile ezeket a fájlokat megbízhatónak tartja.

Ezután a fiatal fiú saját /speedtest foldert hozott létre, és megtöltötte olyan médiával, amiket képes volt elérni, majd létrehozott egy proxy szervert átjáróként, hogy a felhasználók számára is elérhetővé váljanak az oldalak. És láss csodát: ezek után már ingyen tudta használni a telefonos cég hálózatát. Azóta persze törölte ezt a proxy oldalt.

A Vice egyik újságírója, Lorenzo Franceschi-Bicchierai egyébként tesztelte ezt a módszert, de neki nem sikerült ingyen mobilnethez jutnia. Valószínűleg az lehet a megoldás, hogy ez a trükk csak a feltöltőkártyás telefonok esetében működik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.