Mobiltech

Megérkezett a Prisma a Facebook live videókhoz

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.08 | 20:55

Már a Facebook live-ba is beépítette filtereit az idei nyár sikerappja, a Prisma. Hasonlót tesztel a Facebook is, de jelenleg a Prisma fedi le a felturbózott videók piacát a közösségi oldalon.

Szinte minden platformra kiterjesztette már a technológiáját a Prisma – képekkel kezdett, de már 360 fokos videót, mától fogva pedig Facebook live videókat is támogat. A cég szerint a GIF-ek következnek, de ebben már vannak rajtuk kívül olyan bikák, akiket nem biztos, hogy lenyomnak.

prisma_labs
iPhone 6S és 7 tulajdonosok használhatják a festményszerű filtereket élő bejelentkezésekhez. Kép: Prisma Labs

Ma bejelentette a Facebook, hogy lenyúlják a Prismát, és ők is videófilter-appot tesztelnek Írországban, de azokat a felhasználók élő bejelentkezéshez nem használhatják. Nem világos, hogy mire mehet ki a játék: vagy megegyezik a két cég, és hosszú távon a Prisma támogatásával filterezhetjük a videókat, vagy a Facebook vagy más nagy cég megveszi, ami nem lenne meglepő.

A Prisma 25 éves vezérigazgatója, Alexey Moiseenkov már járt is Kaliforniában a Facebook főhadiszállásán, de az utóbbi fél tagadta, hogy meg akarnák venni az appot, Moiseenkov pedig nem is kommentálta az értesüléseket.

Alexey Moiseenkov, a Prisma vezérigazgatója csak 25 éves, az egyetem elvégzése előtt fejlesztette társaival az appot. Kép: Prisma Labs
Alexey Moiseenkov, a Prisma vezérigazgatója csak 25 éves, az egyetem elvégzése előtt fejlesztette társaival az appot. Kép: Prisma Labs

A Van Gogh-osított élő bejelentkezéseket iPhone 6S és 7 tulajdonosok élvezhetik, mert a szoftvert a készüléket terheli le, és ennél gyengébb eszközök nem bírnak el vele. Egyelőre csak iOS-en érhető el, nincsenek hírek arról, hogy Androidon is elérhetővé teszik-e.

(Forrás: TNW)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló