Mobiltech

Kijött a Google Daydream, a VR szemüvegeké a jövő

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.11 | 08:45

A mobilodból csinál 3D virtuális szemüveget a Google Daydream, amivel a Snapchat és sok más vállalkozó mellett a Google is megjelent a VR szemüvegek piacán. Lassan tényleg térben nézhetünk videoklipeket.

Google Pop Up Store Opens In New York
VR tesztelők Fotó: Spencer Platt/Getty Images

November 10-én elérhetővé vált a korábban már bemutatott Google Daydream, a cég Youtube-ra szánt VR szemüvege. Egy ideje már biztosnak látszik, hogy a VR szemüvegek végre befutnak.  Ideje lenne, mert kábé húsz éve ígérik, hogy jön a nagy áttörés, és elterjed a 360 fokos filmnézés, de eddig nem kattantak rá tömegek az otthoni zsúfolt nappaliban történő vakon botorkálásra.  Mostantól mindehhez csak egy izmos androidos mobilra van szükség, a szemüveg mellett.

google-pixel-daydream-view-1

 

A szemüveghez, ami inkább kényelmes mamuszhoz hasonlít, mint egy hagyományos műanyag VR sisakhoz, app is kijött a Google Playen, de csak olyan mobilokon fut, amin legalább android 5.0 operációs rendszer fut, tehát az újabb telefonok a nyerők. A tesztelők szerint a hatás óriási, és van is miből válogatni, mert a Youtube a legnagyobb tárháza a VR filmeknek, de a Daydream megjelenéséig elég fapados élmény nyújtott. Csak belerakod a mobilod, és máris válogathatsz a menüben, lejátszás közben és böngészhetsz új filmek után a távirányítóval, és a hangok is térhatásúak. KELL. Vagy legalábbis kipróbálnánk.

Filmen így néz ki:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló