Mobiltech

Brokkoli, vámpír, T-rex és szoptató anya érkezik az új emodzsi készletben

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.16 | 16:25

A Unicode 10.0-val 51 új emodzsi érkezik 2017-ben, köztük számos hiánypótló jel. A kis figurák jelentősége odáig ment, hogy már minisztériumok is ajánlanak újakat.

Kép: Unicode
Kép: Unicode

Az Unicode konzorcium emodzsi albizottsága (igen, ilyen is van), 51 új emojit fogadott el, amelyek 2017 júniusában kerülnek majd bevezetésre. Ezek között ott van a hidzsábot viselő női fej, szakállas férfi, imádkozó muszlim kéz, szoptató anya, brokkoli, az eddig fájóan hiányzó sellő és vámpír. Lesz szaunázó férfi/nő, zebra, zsiráf, agy és számos egyéb emodzsi, ami megkönnyíti majd a kommunikációt.

Kép: Unicode
Kép: Unicode

15 éves emoji indítványozó

A hidzsábot viselő emodzsi egyébként egy 15 éves lánynak, Rayouf Alhumedhinek lesz köszönhető. A lány beadott egy részletes indítványt a konzorciumhoz, amelyet megtárgyaltak, és pozitívan el is bírálták.

A digitalizáció korában a képek a kommunikációnk elemi részét képezik. Durván 550 millió muszlim nő él a földön, akik büszkén viselik a hidzsábot. Ilyen rengeteg ember, és egyetlen leütés sem jut nekik a billentyűzeten

– allt az indítványban. Méghogy a mai tinik nem tettrekészek! Plusz érdekesség, hogy a szaunázó emodzsit a finn külügyminisztérium terjesztette fel. 😀

Kép: Unicode
Kép: Unicode


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló