Mobiltech

A Spotify eltörölné a legidegesítőbb megkötését az ingyenes zenehallgatásnál

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.10 | 13:03

Megszüntetnék a véletlenszerű lejátszást azoknak, is, akik ingyen használják a zenét.

spotify_music-on-your-smartphone-1796117_1920
Fotó: Pixabay

A világ legnagyobb streames zenehallgató rendszerét ingyen is hallgathatod, csak olyan érzés, mint szexelni egy Mini Morris hátsó ülésén, megoldható, de elég kényelmetlen. Két fontos funkciót ugyanis nem kapsz meg, ha neem fizetsz havi kábé 1500 forintot a prémium tagságért. Nem töltheted le offline a zenéket, hogy net vagy wifi nélkül is hallgathatóak legyenek, és nem tudod az albumokat és playlisteket sorban lejátszani, csak a shuffle, vagyis random lejátszás funkciót veheted igénybe. Utóbbi különösen kétségbeejti a zeneőrülteket, mert

a kedvenc albumod számait nem a megfelelő sorrendben hallgatni, ezzel kínozni lehetne.

Most több forrásból kiszivárgott, hogy bizonyos playlisteknél ingyen is engedné a Spotify, hogy sorban hallgassák meg a dalokat az ingyenes ügyfelek. Sőt, akár a zenék offline módban hallgatása, vagyis a dalok telefonra töltése is elérhető lenne. A cég valószínűleg nem örül, hogy kitudódott a terve, mert nemcsak a zenehallgatókra kell figyelnie, a zenét szolgáltató lemezkiadók biztosan nem örülnének annak, ha minden korlátozás nélkül ingyen elérhetőek lennének a tulajdonukban lévő hangfelvételek.

A Spotify egyelőre nem kommentálta a kiszivárgott infókat, de már korábban érvelt azzal a lemezkiadók felé, hogy a kényelmesebb ingyenes megoldások sokkal inkább motiválják a zenehallgatókat a fizetős modell igénybevételére, mintha direkt megnehezítik a dolgukat. A lemezkiadók viszont aggódnak, hogy még kevesebb jogdíjbevételük lesz ezután, mert a prémium előfizető tagok zenehallgatása után több pénz jár nekik, mint az ingyenes felhasználókért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló