Mobiltech

Még jobban az arcunkba tolja az élő videókat a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.20 | 17:47

Amerikában már nem csak értesítést küld, hanem autoplayben meg is jeleníti azon oldalak live videóit a Facebook, amelyeket követnek a felhasználók. A tech óriás mostanában mindent megtesz azért, hogy #facebooklive-ozzunk.

Idén egyértelműen a live videó lett a Facebook vesszőparipája – tapasztalhattuk, hogy a hírfolyamban is egyre több ilyen jelenik meg, egy időben értesítéseket is küldött minden egyes alkalommal, amikor bármelyik lájkolt oldalunk élőzni kezdett.

Amerikában nemrég offline kampányba is kezdtek, buszokon és plakátokon hirdették használati utasítással a live videókat. Ugyanitt most bevezettek egy frissítést iOS-en és Androidon is: az ismerősi felkéréseket felcserélték a videók a lenti ikonok között (ráadásul ott már van külön ikonja a „piactérnek is -– lásd a fenti képen), valamint a híroldalak live videói felugró ablakként jelennek meg a hírfolyamban. Úgy, ahogy más tartalmak esetében, itt is algoritmus állítja össze a facebookozási szokásoknak megfelelő felugró videókat.

Ha elér hozzánk is, fellélegezhet, akit idegesít az ilyesmi, mert a videók nem fognak ténylegesen automatikusan elindulni. Kinagyíthatjuk őket, de ha szimplán lentebb görgetünk, eltűnnek – derül ki a Mashable cikkéből.

Az biztos, hogy most a brandeknek érdemes live-ban gondolkodniuk, úgy látszik, rövid távon ezek felpörgetése a Facebook egyik legnagyobb prioritása.

Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló