Teszt

Hatalmas powerbank, ami még jól is néz ki – Ezzel napokig kihúzhatod áram nélkül

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.05 | 09:48

Több mint egy kiló, és akár két hétig töltheted róla a mobilod minden este. A Sandberg Powerbank USB-C PD 20W 60000 igazán dizájnos és praktikus kiegészítője a mindennapoknak.

Mire jó egy power bank? A power bank ismertebb nevén külső akkumulátor, ami egy átmeneti megoldás hogy az eszközünk ne merüljön le. Azonban mi van akkor, ha nem elégszünk meg a szokásos 10.000-20.000 mAh kapacitással?

Két lehetőségünk van, vagy többet viszünk magunkkal, vagy beszerzünk egy akkorát, amely minden igényünket kielégíti. Nálam gyakran fordul elő az, hogy nem csak a telefonomat kell töltenem, hanem a MacBookot és a drónt, valamint a kamerámat is. Ilyenkor a hagyományos megoldások már kevésbé játszanak, ezért eddig az volt, hogy két ilyen készüléket kellett magammal vinnem. Vagy vállaltam a kockázatot, hogy valami lemerül, és le kell mondanom a használatáról.

Ha ilyen eszközt választunk, több dolgot kell figyelembe vennünk a kapacitás mellett.

Fontos a kimeneti feszültség és az USB portok száma is.

Ennél menőbb powerbank talán nincs is a piacon – Mutatjuk az új kedvencünket

A nagyon hosszú név alatt egy hihetetlenül nagy kapacitású, akár 20 wattos töltésre is képes power bank rejtőzik a Sandbergtől, a dobozban a power bankot, egy kézikönyvet és egy USB-kábelt találunk a töltéshez, valamint egy USB-C/USB-C kábelet is kapunk.

Abban biztos vagyok, hogy Sandberg Powerbank USB-C PD 20W 60000 az egyik legjobban kinéző powerbank, amit eddig láttam.

Matt fém oldala, fényes fekete műanyag teteje és fekete alja van. Szép barna műbőr fogantyúval rendelkezik, így könnyen hordozható. És itt jön képbe a skandináv dizájn. Ennek az irányzatnak vannak olyan árnyalatai, amelyek megkülönböztetik a minimalizmustól, a modernizmustól. De a legalapvetőbb szinten a skandináv dizájn minimális, az egyszerűségre és a funkcionalitásra összpontosít, nincs benne sok „rendetlenség”.

Természetes anyagokat tartalmaz és szellemes, fantáziadús, mégis magától értetődő a tervezése. A skandináv dizájnnak célkitűzése, hogy mindenki hozzáférjen a jó darabokhoz, nem csupán az elitre koncentrál. A skandináv stílus esztétikája azt jelenti, hogy szinte bármilyen stílushoz és korszakhoz tökéletesen illeszkedik.

A fogantyúk praktikusak, mert ez nem egy kicsi powerbank! Kapacitása 60.000 mAh, ami elég sok helyet foglal el. Mérete kb. 8 cm x 8 cm x 15 cm, súlya pedig 1,3 kg!

De a legizgalmasabb része a teteje! Itt találjuk az USB-csatlakozókat, egy fehér ablak mögött pedig egy beépített lámpát, és egy kis kijelzőt, amely többek között azt mutatja, hogy mennyi energia maradt az akkumulátorban.

Az alsó panel egy LED-csíkot rejt, a fényt pedig úgy kapcsolhatod be és ki, hogy néhány másodpercig nyomva tartod az oldalán lévő bekapcsológombot.

A fény nem túl irányított, így leginkább egy szoba vagy sátor megvilágítására alkalmas, de ha autóban visszük magunkkal, simán kicserélünk mellette egy kereket.

Vegyük végig az USB-csatlakozókat. A középen lévő micro-USB csatlakozó csak a powerbank töltésére szolgál. Én a magam részéről nem értem, miért nem lehet ezt már elengedni, de a lelkük rajta, sok vizet nem zavar.

Balra két szabványos USB-csatlakozó található, amelyek támogatják a gyorstöltést, a jobb oldalon pedig van egy USB-C csatlakozó, amely támogatja a Power Delivery protokollt, ami azt jelenti, hogy akár 12 Volt / 1,67 Amper (20 watt) töltésre is képes.  Az USB-C csatlakozó szintén használható a power bank töltésére, szintén akár 20 wattal.

A MacBookot tudja tölteni, és elegendő árammal ellátni ahhoz, hogy használat közben ne merüljön le, persze van ennél erősebb modell is a kínálatban, viszont ez is elegendő lehet.

A Sandberg Powerbankját úgy teszteltem, hogy először 100%-ra töltöttem, majd mindent elkezdtem erről használni, az USB-C-n a laptop volt csatlakoztatva, a két másik USB-A pedig a telefonomat töltötte minden nap, valamint az Apple Watchomat is erről láttam el árammal.

Ez a kombó 3 napig volt képes tökéletesen üzemelni külső áramforrás nélkül. Ez elég jól hangzik, és az is, hiszen ha kirándulni megyünk, akkor ezt simán berakhatjuk a kocsiba, és nem kell nagyon gondolkoznunk, hogy elegendő lesz-e az áramunk.

A kockán van egy kis kijelző, amely az akkumulátorban maradt energia százalékos arányát mutatja. Töltés közben villog, miközben mutatja, hogy mennyire haladt előre a töltés. Ez egy rövid gombnyomással bekapcsolható, és automatikusan bekapcsol, amikor egy készüléket töltésre kapcsol.

Negatívumként azt az egyet tudnám kiemelni, hogy a micro-USB helyett jobban örültem volna egy plusz type-C-nek, de mivel sokan használunk több eszköz töltésére is alkalmas vezeték-nélküli megoldásokat, így ez simán kiküszöbölhető. A méret egészen vállalható, és a dizájn valamint az anyaghasználat egyedülálló, prémium érzetet nyújt.

A minimál stílusú íróasztalon és éjjeliszekrényen is megállja a helyét, így ha nem használjuk akkor sem kell a szekrény mélyére dugni. Ha tetszett az eszköz, itt tekintheted meg a gyártó honlapját, itt pedig megrendelheted.

Az eszközt a Sandberg jutatta el hozzánk.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.