Tudomány

A Velencei-tó csámcsogó vidráinál ma tényleg nem lesz cukibb

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.15 | 13:49
  • trendindex: 2

Hiába a tél és a jég, a vidrák vadásznak rendületlenül. Egy természetfilmes pedig szerencsére meg is örökítette nekünk őket.

Fantasztikus felvételeket készített és tett közzé a Velencei-tó vidráiról György Simon (akinek oldalát, az expediciovelenceito.hu-t ezúton is ajánljuk). Hiába fagyott be a tó, a vidrák ilyenkor is aktívak, és rejtett, éjjellátó kamerákkal meg lehet figyelni őket. Egy éjszaka, akár százszor is alámerülnek a jeges vízbe, és halak mellett rengeteg vízirovart fogyasztanak.

A filmes a Facebookon azt írja: Érdekes volt megfigyelni, hogy a vidra három bogarat tud felhozni egy merüléssel. Kettőt elenged a jégen, amíg az elsőt elfogyasztja. Hiába volt sötét a felvételek elkészítésekor, az első zsákmány elfogyasztása után az állat pontosan tudja, hogy két elmászott bogarat még meg kell keresnie. A gyerekei meg is állapították, hogy a vidra háromig tud számolni.

Külön érdemes meghallgatni az állat csámcsogását, ami a György családban szállóigévé vált az asztalnál is: „úgy eszel, mint egy vidra”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló