Tudomány

Ahogy sejtettük, az internetes trollok a valóságban is szörnyű emberek

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.20 | 13:16

Azokat nevezzük internetes trolloknak, akik csak azért kommentelnek és posztolnak, hogy másokat felidegesítsenek. Bármire képesek azért, hogy reakciót váltsanak ki az internet békés felhasználóitól.

pixabay.com CC0

Gyakorlatilag semmi okuk nincs kommentelni, azt leszámítva, hogy másokat idegesítsenek. Kanadai kutatók utánajártak, hogy milyen emberek teszik tönkre az internetezők mindennapjait.

Két kérdőívet küldtek összesen 1200 embernek. Az egyikkel az alanyok személyiségét térképezték fel, ebben arra koncentráltak, hogy a résztvevők mennyire nárcisztikusak, pszihopaták és machiavellisták. A pszihológiában ezt a három személyiségjegyet együtt sötét triádnak nevezik. A második teszt pedig az internetes viselkedésről szólt.

A netes trollokra nagyon jellemzőek a sötét triád jegyei

A kutatásból kiderült, hogy azok, akiknek a kedvenc internetes tevékenysége mások felidegesítése, azok a hétköznapi életben is a szörnyű emberek közé tartoznak. Akkora különbség van a trollok és a normális emberek között, hogy a kutatók kijelentették, hogy

simán nevezhetjük szadistáknak az internetes trollokat.

Számukra a közösségi média egy játszótér, ahol kiélhetik a szadizmusukat. Azt szeretnék, hogy te rosszul érezd magad, szóval a legjobb, amit tehetsz, hogy nem foglalkozol velük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló