Tudomány

Egy 7 éves kislány véletlenül talált egy 650 millió éves leletet

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.22 | 12:46
  • trendindex: 7

Megunta, hogy azt bámulja, ahogy a nővére focizik, szóval sétált egyet, és felfedezett egy fosszíliát.

Naomi tavaly októberben eléggé unatkozott, amikor azt kellett bámulnia, ahogy a nővére a barátaival focizik éppen. Ezért inkább elsétált a focipályáról, és éppen a közeli sáfrányos területen mászkált, amikor egy kő alatt egy furcsa tárgyat talált, ami a Disney-féle Vaiana egyik nyakláncára emlékeztette őt.

Fotó: Joe Kline/AP

A furcsa tárgyról csak most derült ki, hogy valójában egy 65 millió éves fosszília, ami egykor egy tengeri állathoz tartozott sok-sok millió évvel ezelőtt.

Greg Retallack, az Oregoni Egyetem paleontológiai gyűjteményének igazgatója a CNN-nek elmondta, hogy nagyon ritkák az ilyen leletek, különösen az Oregeon állambeli Bendben, ahol a kislány megtalálta a fosszíliát. A tudós elmondta, hogy az ilyen régészeti leleteknek az értéke nagyjából 40-50 ezer dollár között mozog, de az eszmei értéke sokkal nagyob, főleg egy ilyen fiatal kislány számára. Retallack felidézte a saját paleontológusi pályaját, és elmondta, hogy “így kezdjük mindannyian”, hiszen ő maga is 6 éves volt, amikor megtalálta az első fosszíliát az életében: egy héjat a strandon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.