Tudomány

Jó hír a gazdiknak: a macskád igazából szeret veled lenni

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.29 | 12:35

Megszámlálhatatlan ember rajong a cicákért, de azért még mindig vannak, akik seggfejnek tartják őket. Ezt most az utóbbiaknak címeznénk, ugyanis nincs igazuk. Ha gazdi vagy és már nem először hallottad azt, hogy "a macskád nem is szeret téged, csak elvisel, mert megeteted," akkor a legjobb cikket olvasod éppen, mert pillanatokon belül megcáfoljuk ezt a kijelentést.

baby-cat-2119695_1280
Fotó: Pixabay / JordanHoliday

Egy, a napokban publikált kutatás bebizonyította, hogy

a macskák simán a gazdájukat választanák a kaja helyett.

Sokkoló, tudjuk. A kutatásban ötven cica vett részt, – menhelyről hozott és gazdis állat egyaránt volt a csapatban – akiket néhány órára elzártak a külvilágtól. Igen, ez egy kicsit durva, de ahhoz, hogy pontos eredmény szülessen, néha áldozatokat kell hozni. Szóval a macskák egy darabig ingerszegény környezetben, kaja, játékok és gazdi nélkül lebzseltek, aztán négy különböző tesztet hajtottak végre rajtuk – írja a Mashable.

Az emberi társaság, az étel, a játékok és a szag ingereinek hatására voltak kíváncsiak a Oregon State University kutatói.

Bármennyire is meglepő fordulat, a cicák fele azonnal a gazdit választotta.

A macskák csupán 37%-a vonzódott jobban a táplálékhoz a bezártság után, ezért hiába is titkolták eddig jól, valójában sokkal többre értékelik az emberek jelenlétét, mint az eddig gondoltuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló