Tudomány

Drogfüggő kígyót kezeltek a vadállat-rehabon

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.12 | 18:39

Avagy hogyan lett előbb egy ártatlan hüllőből hidegvérű metamfetamin-fogyasztó, majd hogyan jött le a szerről.

Hét hónappal ezelőtt az ausztrál fővárosban egy drograzzia során lekapcsoltak egy névtelen pitont. Szegény kígyó hónapokat tölthetett a droglabor hatóanyagokkal telített levegőjét szívva, s mint megállapítottak: rákapott a metamfetaminra.

A kábszeres kígyók gyakrabban előfordulnak, mint gondolnánk, mert a drogkészítők előszeretettel használják őket laborok őrző-védőjeként. Egyrészt olcsó a fenntartásuk, másrészt az emberek általában félnek a kígyóktól.

A hatóságok az Új-Dél-Walesben található Windsorba szállították a kígyót, ahol bekerült a helyi büntetés végrehajtási intézet egyik speciális programjába. A projekt keretében az elítéltek vadállatokat mentenek és gondoznak, amíg vissza nem lehet engedni azokat a természetbe.

Totál be volt tépve, teljesen kezelhetetlen volt, tekergőzött és próbált támadni

magyarázta Ian Mitchell programvezető.

Mielőtt legyintenénk, vegyük figyelembe, hogy az ilyen viselkedés talán oké egy kobrától, de nem egy pitontól. Utóbbiak ugyanis rendszerint kómásak,  csak heverésznek. A piton amúgy sem mérges kígyó, gyors támadások helyett inkább szépen lassan megfojtja az áldozatát. De ez a példány, feltehetően a drog behatásától nagyon szokatlan viselkedést produkált, és a fajtánál ismeretlen agresszióval reagált mindenre.

Szerencsére a történet happy enddel zárult, hét hónapos elvonó kúra után a kigyógyult kígyót örökbe fogadta egy szerető, szakképzett kígyótartó. Már tárgyalnak vele az AMC képviselői, mivel megvennék az élete megfilmesítésének jogait új spinoff sorozatukhoz, aminek címe:

Snaking Bad.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló