Tudomány

A jó szex a kiegyensúlyozott karrier titka

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.02 | 14:03

Ki mondta, hogy a sikeres emberek szabadok, mint a madár? A többségük inkább rendszeres, érzelmes, kielégítő szexuális életet él.

Az Oregoni Állami Egyetem kutatása során 159 házaspár két héten át minden nap kérdőívet töltött ki, amely szexuális életük részleteit volt hivatott feltérképezni. Mint kiderült, azok, akik az adott napon ágyba bújtak partnerükkel, jobb hangulatban voltak a munkahelyen másnap, így aztán lelkesebben dolgoztak, és összességében véve elégedettebbek voltak velük feletteseik is.

„Gyakran mondjuk a kiegyensúlyozott emberre, hogy biztosan megkapta a magáét az éjjel, de az az igazság, hogy ez egy igenis fontos tényező, ami komoly hatással van az általános elégedettségre és a munkateljesítményre is” – fogalmaz Keith Leavitt, az egyetem munkatársa.

A nemek között e tekintetben nincs különbség: a férfiak és a nők között egyforma mértékben hozott pozitív változásokat a kiegyensúlyozott, rendszeres szexuális élet, és az elégedettségérzés legalább 24 órán át tartott.

„Mindez azt sejteti, hogy a szexnek számos társadalmi, érzelmi és fiziológiai előnye van, ezért rendkívül fontos, hogy prioritás legyen az ember életében” – teszi hozzá Leavitt.És milyen igaza van!

erotic-1539514_1280(1)
kép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló