Tudomány

Tudósok felfedeztek egy új vízibogarat, amit Leonardo DiCaprio-ról neveztek el

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.09 | 17:14

Az egyáltalán nem szokatlan, hogy egy újonnan felfedezett állatot egy hírességről nevezzenek el, Jennifer Lopez, Arnold Schwarzenegger, David Bowie, sőt Donald Trump is szolgált már névadóul, most pedig Leonardo DiCaprio-n volt a sor. Az új bogár neve: Grouvellinus leonardodicaprioi.

Az Oscar-díjas amerikai színészt azért érte a megtiszteltetés, mert azon túl, hogy filmekben játszik és producerkedik, lelkes környezetvédelmi aktivista, aki komolyan síkra száll a természet védelme mellett, még dokumentumfilmet is készített a témában.

Az apró, alig 3 milliméteres Grouvellinus leonardodicaprioi nevű vízibogárra a tudósok Malajziában találtak rá egy vízesésben. A fülöp-szigeteki és holland kutatók közös expedíciója egyébként pont arra alakult, hogy új fajokat kutasson fel. A névadásnál azért esett a választás pont DiCaprio-ra, mert egyfelől a környezetvédelmi tevékenységét tisztelték meg ezzel, másfelől pedig épp idén 20 éves a róla elnevezett alapítvány, ami csak 2010 óta több mint 80 millió dollárt fordított kiemelten fontos környezetvédelmi feladatokra.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló