Tudomány

Tudósok felfedeztek egy új vízibogarat, amit Leonardo DiCaprio-ról neveztek el

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.09 | 17:14

Az egyáltalán nem szokatlan, hogy egy újonnan felfedezett állatot egy hírességről nevezzenek el, Jennifer Lopez, Arnold Schwarzenegger, David Bowie, sőt Donald Trump is szolgált már névadóul, most pedig Leonardo DiCaprio-n volt a sor. Az új bogár neve: Grouvellinus leonardodicaprioi.

Az Oscar-díjas amerikai színészt azért érte a megtiszteltetés, mert azon túl, hogy filmekben játszik és producerkedik, lelkes környezetvédelmi aktivista, aki komolyan síkra száll a természet védelme mellett, még dokumentumfilmet is készített a témában.

Az apró, alig 3 milliméteres Grouvellinus leonardodicaprioi nevű vízibogárra a tudósok Malajziában találtak rá egy vízesésben. A fülöp-szigeteki és holland kutatók közös expedíciója egyébként pont arra alakult, hogy új fajokat kutasson fel. A névadásnál azért esett a választás pont DiCaprio-ra, mert egyfelől a környezetvédelmi tevékenységét tisztelték meg ezzel, másfelől pedig épp idén 20 éves a róla elnevezett alapítvány, ami csak 2010 óta több mint 80 millió dollárt fordított kiemelten fontos környezetvédelmi feladatokra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.