Tudomány

A monogám kapcsolatban élők elégedettebbek a szexuális életükkel

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.09 | 09:43

Egy nyitott kapcsolat nagyon felszabadítónak tűnhet, de szexuálisan messze nem olyan kielégítő, mint egy monogám kapcsolat - mutat rá egy friss tanulmány.

A berlini székhelyű kutató cég, a Dalia 18 és 65 év közötti embereket kérdezett meg az Európai Unió hat legnagyobb országában.

A monogám kapcsolatban élő 1885 résztvevő volt a legelégedettebb a szexuális életével. A házasok vagy élettársi kapcsolatban élők 80 százaléka válaszolta azt, hogy az ágyban minden a legnagyobb rendben, a nyitott kapcsolatban élőknek viszont csak 71 százaléka mondta, hogy boldog és elégedett.

via GIPHY

Az eredmények némileg alátámasztják azokat az amerikai kutatásokat, amelyek szerint azok szexelnek a legtöbbet, akiknek kis gyerekeik vannak. Egyszerűen fogalmazva, azoknak, akik együtt élnek, nagyobb esélyük van szexelni mint azoknak, akik nem élnek együtt.

A listán lefelé haladva a spanyolok állnak az élen, 41 százalékuk mondta, hogy nagyon elégedett a szexuális életével, a németek 38 százaléka, az angolok és franciák 29 százaléka, az olaszok 28 százaléka mondta ugyanezt.

A felmérés azt is mutatja, hogy az általános elégedettség nő a férfiak életkorával, és viszonylag stabil marad a nők körében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló