Tudomány

Deluxe: ez lesz a világ legcsodálatosabb WC-je, ezt látnod kell!

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.07 | 13:18

Nem egy manhattani penthousenak de nem is egy villának a Maldív-szigeteken - a SpaceX űrhajójának lesz a világ legmenőbb vécéje!

Az összes dolog közül, amit az ember az űrben élvezhet, a vécézés egészen biztosan a legmagasabbra fog kerülni. A SpaceX Dragon kapszulájában lesz a legjobb kilátás a mosdóból, a SpaceX már szeptemberben pályára állíthatja a világ első tisztán civil legénységét, de a vécé tűnik a jelentősebb hírnek.

A SpaceX Crew Dragon űrhajójának mosdója ugyanis a kupolával, a kapszula orrára szerelt üvegkupolával azonos területen helyezkedik el. Amíg az űrhajósok a létesítményt használják, addig zavartalan, 360 fokos kilátás nyílik a Földre és a mélyűrbe. A kupolát úgy tervezték, hogy az emberek bepillantást nyerhessenek az űr nagy teljességébe; ez a WC történetesen ott van.

Tehát, ha az embereknek szükségszerűen ki kell menniük a mosdóba, akkor pokoli jó kilátásuk lesz.

A küldetés az Inspiration4 nevet viseli; az első olyan küldetés, amelynek fedélzetén nem lesznek hivatásos űrhajósok, már szeptember 15-én elindulhat. A csoport várhatóan három napig kering majd a Föld körül a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) nagyobb magasságban, és közben élvezik a kilátást, valamint tudományos kísérleteket végeznek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló