Tudomány

A nagyvárosok tömegközlekedésének hipnotikus szépsége

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.08 | 19:55

Will Geary kísérleti projektje, a TransitFlow a nagyvárosok busz- és metró hálozatainak áramlását helyezte térképre, és a végeredmény egészen experimentális lett.

A világ nagyvárosainak tömegközlekedési térképei komoly vizuális értéket képviselnek – ezt használta ki Will Geary, a Columbia egyetem fiatal hallgatója, aki elindította a TransitFlow nevű projektjét, amelyben a buszok, metrók és egyéb közlekedési eszközök napi mozgását animálta a város térképein. Ez például San Francisco egy napi áramlása:

Geary mindehhez elindított egy Mapzen nevű startupot, ami a menetrendek és a városi közlekedés intenzitását és gyakoriságát mutatja meg vizuálisan, mint egy motion videó. Az útvonalak és a járatok egy animációs térképen kelnek életre, és a végeredmény egészen hipnotikus lett. A különböző tömegközlekedési járatok különböző színben vannak ábrázolva – olyan az egész, mintha egy hangyakolónia föld alatti birodalmába kapnánk betekintést.

Ez pedig New York körkörös tömegközlekedési mozgása:

Róma egész napos áramlása is egészen lenyűgöző:

További nagyvárosokért Will Geary vimeós oldalát érdemes felkeresni. Sajnos Budapest még nincs az elkészült alkotások között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló