Tudomány

Rangsorolták a háziállatokat, de nem a kutyák lettek az elsők

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.27 | 13:13

A holland Wageningen Egyetem kutatói összeállítottak egy rangsort, amely értékelte a különböző állatfajokat biológiájuk, szükségleteik alapján.

Most kivételesen nem brit, hanem holland tudósok állítottak rangsorba összesen 90 különböző állatfajt, vadon élő állatoktól kezdve a háziállatokig. A listán szereplő négylábúakat a biológiájuk, szükségleteik alapján pontozták, valamint figyelembe vették azt is, hogy mennyire jelentenek veszélyt az emberre, és mennyire viselik jól azt, hogy háziasítva vannak.

Annak érdekében, hogy pontosan meg tudják becsülni, hogy melyek a legbarátságosabb állatfajok, a kutatók különböző kritériumok alapján értékelték a fajokat, és különböző tudományok szakértőit kérték fel, hogy az ismereteik alapján határozzák meg a rangsort.

És most jön a meglepetés: az első helyezett a szikaszarvas lett, majd olyan állatfajok következnek, mint a Derby-kenguru, a láma vagy éppen a Himalájai csíkos mókus. Az viszont rögtön feltűnik, hogy a top 25 állat között nincsenek ott sem az ember legjobb barátjának tartott kutyák, sem a nők imádott állatai, a macskák. Szomorú, de igaz.

A teljes listát itt lehet böngészni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló