TV

Hatalmas bejelentést tett a Telekom – felhasználók millióit érintheti

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.04 | 14:18

Január második felétől tovább egyszerűsíti televíziós portfólióját a Magyar Telekom, a cég kivezeti kínálatából a műholdas tévészolgáltatást, így a továbbiakban már csak az IP-alapú televíziós csomagok érhetők majd el.

A meglévő Sat TV előfizetők továbbra is változatlan feltételek mellett használhatják a szolgáltatást, hogy pontosan meddig, az egyelőre nem tisztázott – olvasható a portálon.

A szolgáltató műholdas tévéplatformja jelenleg annak a SpaceComnak az infrastruktúráját (AMOS műholdak) használja, melyben a tervek szerint rövidesen többségi tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.

A kivezetés pontos dátuma január 21.

A Magyar Telekomnál 2008 óta érhető el a műholdas tévészolgáltatás, a cég pedig csaknem egy évtizede vezette be kínálatába az interaktív Sat TV platformot, hogy az akkoriban már egyértelműen favorizált IPTV-vel házon belül fel tudja venni a versenyt.

A vezetékes hálózat folyamatos fejlesztésének köszönhetően ugyanakkor hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a drágán fenntartható műholdas tévét legfeljebb olyan területeken érdemes az előfizetők számára ajánlani, ahol IPTV-s végpont bármilyen okból nem létesíthető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló