TV

Vége a jó világnak, drámai döntést hozott a Disney streamingszolgáltató

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.13 | 14:48

A Disney streaming szolgáltatása, a Disney+, bejelentette, hogy idén nyáron lépéseket tesz a jelszómegosztás megfékezése ellen.

A döntés része egy átfogó frissítésnek, amely január 25-én lépett életbe az Egyesült Államokban és Kanadában az új előfizetők számára, míg a meglévő felhasználókra március 14-től vonatkozik.

A Disney+ ezen változásokkal követi a Netflix példáját, amely korábban hasonló intézkedéseket vezetett be. A felhasználók mostantól lehetőséget kapnak arra, hogy új felhasználási helyeket adjanak hozzá a profiljukhoz, de mindezért egy kis plusz összeget kell majd fizetniük.

Ez a tesztidőszak alatt 8 dollárba került az Egyesült Államokban és Kanadában, ami hazai viszonylatban jelentős összegnek tűnhet, különösen, mivel itthon ennyibe kerül a komplett előfizetés.

A frissített felhasználói szerződés kijelenti, hogy a vállalat jogosult elemzéseket végezni a felhasználók fiókjairól, hogy ellenőrizze, megfelelnek-e a jelszómegosztási szabályoknak. Azoknak a felhasználóknak, akik megszegik ezeket a szabályokat, a szolgáltató korlátozhatja vagy akár megszüntetheti a profiljukat.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg a magyar előfizetőket ezek a változások nem érintik, de a Disney+ a továbbiakban is figyelemmel kíséri a szolgáltatás használatát, és elképzelhető, hogy hasonló intézkedéseket vezet be más régiókban is a jövőben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló