TV

David Attenborough online földrajzórákat tart a karantén ideje alatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.20 | 15:18

Kevés hitelesebb tanárt tudnánk elképzelni.

David Attenborough, a világ első számú természettudósa ismét nagyot alkotott.

Bár elsősorban a járvány negatív hatásairól hallhatunk a médiában, a kutatók szerint a bolygó fellélegzett, mióta mi visszahúzódtunk az otthonainkba. Mostanra már biztos, hogy jelentősen csökkent a légszennyezettség, és sok vadonélő állat is visszatért a városok közelébe. És hogy ki beszélhetne minderről a leghitelesebben? Csakis David Attenborough.

A természettudós úgy döntött, a karantén ideje alatt a BBC új műsorában teszi hközkinccsé tudását, és április 20-tól kisgyerekeknek mesél az óceánokról, az élővilágról, a természet változásairól. A sorozatban más hírességek is feltűnnek majd, Sergio Aguero például spanyolt tanít, Danny Dyer történelmet, Brian Cox pedig a naprendszerről beszél 20-20 perces epizódokban minden nap.

A tanórákat a BBC oldalán lehet követni.

Sir David Frederick Attenborough angol természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője, 1926. május 8-án született Londonban. A Cambridge-i Egyetemen végzett, illetve a London School of Economics-on, 1957 óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára, amelyek közül is a legismertebb a kilenctagú Élet-sorozat, mely átfogó képet mutat be a földi élővilágról. Emellett a BBC programigazgatója volt az 1960-as és 1970-es években. A 2014-ben elhunyt filmrendező-színész Richard Attenborough öccse. Állandó magyar hangja Végvári Tamás volt 2010-ben bekövetkezett haláláig, azóta Szersén Gyula szinkronizálja a világhírű tudós dokumentumfilmjeit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.